Bakin kolač, vafle, galete…Svi znamo kakvog su ukusa, ali znamo li recept?!
Probajte našu proverenu kombinaciju u kojoj često uživamo:
Sastojci | Količina |
Brašno | 450 gr |
Prašak za pecivo | 1 kesica |
So | pola kašičice |
Šećer | 70 gr |
Jaja | 2 kom |
Ulje | 100 ml |
Mleko | 450 ml |
Priprema:
Prvo izmešajte sve suve sastojke. Belanca umutite u gusto, a žumanca umutite u drugoj posudi sa mlekom. Žumanca dodajte izmešanim suvim sastojcima, pa sve lepo sjedinite. Polako dodajte prethodno spremljena belanca. Aparat bakin kolač premažite uljem sa obe strane, pa ga uključite da se zagreje. Sipajte kutlaču smese i pecite oko pet minuta. Ako nije dovoljno pečeno, ostavite ga još malo. Dva-tri minuta…
Naravno, testo može i u raznim kalupima, raznih aparata ima. Može se peći i u rebrastom tosteru.
Na kraju ih možete premazati kremom, džemom, medom, ili pak staviti i kuglu sladoleda preko njih i uživati u poslastici!