Ukoliko obožavate vafle, ovo je recept za vas! Kombinacija sa voćem učiniće ovo jelo savršenim doručkom ili večerom, a slatki prelivi- neodoljivom poslasticom. Vreme pripreme je samo 15 minuta.
Sastojci, za 10 vafla:
- 2 jajeta
- 430 ml jogurta
- 60 ml ulja
- 235 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika šećera
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
Dodatak po želji: šlag, voće, sirup od borovnice
Za pripremu ove poslastice treba svega nekoliko minuta.
Uključite aparat za vafle (galete) da se dobro zagreje dok pripremate smesu. Jaja penasto umutite mikserom, zatim dodajte jogurt pa sve sjedinite. Potom, dodajte brašno, prašak za pecivo, šećer, sodu bikarbonu i so. Umutite tek toliko da se sastojci ravnomerno rasporede. Ako ostanu grudvice, nije strašno.
Gotovu smesu ulijte u dobro zagrejan aparat za vafle, zatvorite i pecite 3-5 minuta (u zavisnosti od aparata) ili dok vafli ne dobiju zlatno smeđu boju.
Ispečene vafle je najbolje da ređate na rešetku za hlađenje kako bi što duže ostali hrskavi. Ukoliko ih ređate na tanjir, odmah će omekšati. Služite ih servirane sa voćem, šlagom, sladoledom, sirupom ili medom…